Yapılışına göre fosforlu, ışıklı, elektrikli olan bu güvenlik levhaları; yön bulma, bilgilendirme, güvenlik, dikkatli olma konularında kişilere bilgi verirler. Bu sayede hem olası kazaların, hem de muhtemel karışıklıklar baştan önlenebilmektedir.

İş kazaları yüzünden sakat kalma ve ölüm olayları son yıllarda oldukça fazla yaşanmaktadır. İnsanlar daha çok bilinçlenmiş, iş sağlığı ve güvenliği olarak adlandırılan kısa adı İSG olan kanunlar ile mecburi duruma getirilen önlemler alınmıştır. iş güvenliği oldukça önem kazanmıştır.
uyarı ve ikaz levhalarının kendi içlerinde aciliyet sıralamaları vardır
1) uyarı işaretleri : tehlikeli durumlarda davranışlarımızı ve hareketlerimizi dikkatli bir şekilde yapmamızı sağlamak için uyarı işaretleri levhaları ile bilinçlendirebiliriz .

2) yasak işaretler : kesin olarak yapılmaması konusunda uyarılan aksi durumlarda iş kazasının olacağını belirten yasak işaretli levhalarıdır.

3) emredici işaretler : bir iş yaparken uyulması gereken zorunlu kuralları gösteren levhaya emredici işaretler denir.

iş güvenliğinde renklerin anlamları

sarı renk : uyarı işaretidir. sarı renkten kasıt dikkat edilmesi geren ve önlem alınması gereken hususların olduğu yerlere konur.

kırmızı renk : tehlike, yasak gibi durumlarda kullanılan iş güvenliği levhasıdır. kırmızı rengin verdiği anlam dur ve sistemi kapat ayrıca ortamı tahliye et gibi durumları ifade eder.

yeşil renk : acil durumlarda güvenli çıkış istikametini toplanma alanını ve ilk yardım gerektiren durumlarda yeşil renk kullanılır

mavi renk : zorunluluk anlamındadır. insan sağlığını etkileyebilecek durumlarda koruyucu malzemelerin kullanılması konusunda uyarılarda bulunur. Aksi durumlarda iş kazası olabileceği konusunda uyarılarda bulunan iş güvenliği levhalarıdır.

iş güvenliği levhaları nerelerde kullanılmamalı

a) Birden fazla dikkati çok dağıtacak acil durum işaretleri
b) Sesli ortamlarda gürültü oluşumunu sağlayacak sesli işaretler
c) Uyarı ve ikaz levhası çamurlu veya toz içinde ise temizlenmeli veya uygun bir yere alınalı
d) Dış ortamlarda yıpranma payları düşünülmeli
e) Işıklı uyarı ikaz levhaları sık sık kontrol edilmeli
f) Elektrik ile çalışan uyarı ve ikaz levhaları güç kesimine karşı pil ile çalışacak sisteme sahip olmalı

Temsilciye Bağlan
Müşteri Temsilcisi
Selam !
Nasıl yardımcı olabilirim ?